00000

Härligt seg knäck till jul! Precis som den ska smaka.

För 75 knäck

Ingredienser

Knäck

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 msk smör saltat
0,5 dl sötmandel hackad
1 msk ströbröd

Knäck – gör så här:

  1. Häll sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka massan sakta, cirka 45 minuter, tills den klarar kulprovet.
  3. Blanda i 1 msk smör och cirka 1/2 dl hackad sötmandel, eventuellt också lite ströbröd. Häll sedan upp knäcksmeten i knäckformar.

Knäckstrutar

Forma små strutar av smörpapper och tryck ner dem i en skål fylld med strösocker, fyll strutarna med het knäcksmet, stick i tandpetare när smeten börja hårdna.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Jul