Klyftpotatis med rysk fiskröra

Att grava fisk är lika populärt i Ryssland som i Sverige. Gravad fisk äts som den är eller används till pirogfyllningar eller i sallader och röror.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 - 12 potatisar - medelstora (ca 800g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 påse rucola - eller babyspenat (80 g)

Röra

  • 200 g lax - gravad
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 rödlök
  • 0,75 dl hovmästarsås
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º. Skölj potatisen väl eller skala den. Skär den i stora klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta. Stek potatisen mitt i ugnen 20-25 min. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.

  2. Strimla laxen. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala och finhacka löken. Blanda paprika och lök med laxstrimlor och sås. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda potatisklyftorna med rucolan. Servera med laxröran.

Ca 440 kcal per portion, 23 g fett, 31 g protein, 40 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!