Godaste köttbullarna med sodavatten och ansjovis

Vi kom fram till den perfekta smaken på köttbullarna efter flera försök och diskussioner!
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 4 anjovisfiléer
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl sodavatten
  • 1 äggula
  • 1 msk anjovisspad
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala och riv eller finhacka löken.

  2. Finhacka ansjovisfiléerna. Blanda färs, lök och ansjovis.

  3. Blanda ströbröd och sodavatten. Rör ner äggula ochströbröds-blandning i färsen. Tillsätt övriga ingredienser.

  4. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem runt om i smör ca 5 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!