I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

55555

Smörsås - en klassisk sås som är god till fisk och grönsaker.

För 4

Ingredienser

2 scharlottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
0,5 dl grädde
1 1/2 Bong Touch of Taste Fiskfond
200 g smör
salt och peppar efter smak
citronsaft

Smörsås – gör så här:

  1. Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften.
  2. Tillsätt grädden och fiskfonden, koka på medelvärme tills det har kokat ihop.
  3. Skär smöret i tärningsbitar. Klicka i smör under kraftig vispning. Smöret reder till en fin slät smörsås. Sila.
  4. Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och vitpeppar samt lite citronsaft. Smörsåsen är klar att servera!