Klassisk lingonsylt

Recept på lingonsylt. Ta hand om alla vackra, röda lingon som dyker upp i skog och mark. Prova vår enkla klassiska lingonsylt!
Allt om Mat
Foto: HOLGER EDSTRÖM

Ingredienser

  • 1 kg lingon - (ca 1,8 liter)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl syltsocker
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Rensa och skölj lingonen.

  2. Koka dem med vattnet 5–10 min. Skumma. Tillsätt sockret, lite i taget och rör tills det löst sig.

  3. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locken. Förvara sylten svalt. 

    Foto: HOLGER EDSTRÖM

Fler recept med lingon:

Foto: Ulrika Pousette

Marmelad med lingon, honung och lagerblad

Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!