I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Klassisk korv stroganoff

En klassisk korv stroganoff på fläsk är svårslaget, lätt att laga och passar även utmärkt att frysa in till ett senare tillfälle – en perfekt matlåda! Med kalvfond blir smaken extra djup och fyllig.

För 4

Ingredienser

140 g bacon
600 g falukorv skuren i bitar
1 st stor gul lök hackad
1 st gul paprika strimlad
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater på burk
2 dl grädde 40%
0,5 dl vatten
1,5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
smör att steka i

35 min

Korv stroganoff – gör så här:

  1. Smält smör i en stekpanna och stek baconen knapriga. Låt svalna.
  2. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan och stek på lite snabbt.
  3. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt koka sakta i minst 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
  5. Toppa med hackad eller smulad bacon innan servering.

Servera med kokt ris och valfritt grönt.