Klassisk korv stroganoff

3.93.93.93.93.9

En klassisk korv stroganoff på fläsk är svårslaget, lätt att laga och passar även utmärkt att frysa in till ett senare tillfälle – en perfekt matlåda! Med kalvfond blir smaken extra djup och fyllig.

För 4

Ingredienser

140 g bacon
600 g falukorv, skuren i bitar
1 st stor gul lök, hackad
1 st gul paprika, strimlad
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater, på burk
2 dl grädde, 40%
0,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
smör att steka i

35 min

Korv stroganoff – gör så här:

  1. Smält smör i en stekpanna och stek baconen knapriga. Låt svalna.
  2. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan och stek på lite snabbt.
  3. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt koka sakta i minst 10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
  5. Toppa med hackad eller smulad bacon innan servering.

Servera med kokt ris och valfritt grönt.