3.93.93.93.93.9

Klassisk dansk drömkaka är en lättbakad, saftig kaka med en knäckig kokostopping sötad med farinsocker.

För 12-14 bitar:

Ingredienser

75 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl, (240 g)
2 tsk bakpulve
2 tsk vaniljsocker

Kokostopping:

100 g smör
2,5 dl farinsocker
0,5 dl mjölk
125 g kokos, riven

15 minuter + 26 minuter i ugn

Klassisk dansk drömkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda ner smör och mjölk i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 x 38 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Topping: Smält smöret och rör ner farinsockret. Tillsätt mjölk och kokos och rör ihop till en smet.
  5. Ta kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 220°. Bred toppingen över kakan och grädda mitt i ugnen ytterligare 6–8 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och får kallna.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar