Klassisk ceasarsallad med vitlök

Toppa gärna ceasasalladen med några grillade kycklingbröst.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Klassisk ceasarsallad med vitlök

 

1. Skär brödet i tärningar och fräs dem gyllene, antingen i smör eller olivolja, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Eller rosta i ugn i 250 grader, blanda då 2–3 msk olivolja med pressad vitlök, och häll över tärningarna innan de rostas.

2. Riv salladen, hyvla parmesan-ostspån och blanda samtliga ingredienser.

Dressingen:
3. Rör ihop samtliga ingredienser, utom parmesanen och olivoljan, med en stavmixer. Blanda sedan i oljan i en tunn, jämn stråle och låt stavmixern gå tills röran har en majonnäs-liknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanen.

Servering:
4. Toppa med stekta eller grillade kycklingbröst, alternativt stekt eller halstrad fisk.

Recept från