00000

Toppa gärna ceasasalladen med några grillade kycklingbröst.

För 4 portioner

Ingredienser

Till salladen:

romansallad
4 skivor vitt bröd, till exempel baguette
parmesanost
smör, en klick
2 vitlöksklyftor, pressade
2-3 msk olivolja

Till dressingen:

2 äggulor
1 pressad vitlöksklyfta
4 ansjovisfiléer
1 citron, saft av
2 dl olivolja
svartpeppar
worchestershiresås, några droppar

Klassisk ceasarsallad med vitlök – gör så här:

  1. Skär brödet i tärningar och fräs dem gyllene, antingen i smör eller olivolja, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Eller rosta i ugn i 250 grader, blanda då 2–3 msk olivolja med pressad vitlök, och häll över tärningarna innan de rostas.
  2. Riv salladen, hyvla parmesan-ostspån och blanda samtliga ingredienser.
  3. Dressingen: Rör ihop samtliga ingredienser, utom parmesanen och olivoljan, med en stavmixer. Blanda sedan i oljan i en tunn, jämn stråle och låt stavmixern gå tills röran har en majonnäs-liknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanen.
  4. Servering: Toppa med stekta eller grillade kycklingbröst, alternativt stekt eller halstrad fisk.
Fler recept med: Amerikanskt, Grönsaker, Sallader