Klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella

Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Använd gärna tomatmixet som blivit kvar i silduken till en tomatsoppa, gazpacho eller annat gott. Krondillen kan ersättas med dillfrön.
Mattias Larsson
Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella.
Recept på klar tomatbuljong med tomat, krondill och buffelmozzarella. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 10 basilikablad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Tillbehör

  • 100 g tomat - omogen
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 stjälk krondill
  • 50 g vattenkrasse
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl krutonger

Gör så här

  1. Mixa tomaterna med basilika, salt och socker. Lägg röran i en silduk eller kökshandduk i en sil över en bunke. Ställ i kylen att rinna av ca 12 timmar.

  2. Skär den omogna tomaten i riktigt tunna skivor och lägg i botten av skålar eller djupa tallrikar. Bryt mozzarellan i sex bitar och lägg ovanpå tomaten. Toppa med krondillsblommor och vattenkrasse. Häll på olja och därefter den kalla buljongen. Strö över krutonger och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!