55555

Klar kycklingsoppa med quinoa och korianderröra är mättande och god. Quinoa innehåller bitterämnen som måste sköljas bort innan den kokas.

För 4 personer:

Ingredienser

450 g kycklinglårfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl quinoa
150 g gröna ärter
salt, nymald svartpeppar

Röra:

2 krukor koriander
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja

Tillbehör:

200 g bröd

15 minuter + 15 minuter koktid

Klar kycklingsoppa – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt kycklingen och låt den steka med tills den fått fin färg. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
  2. Spola quinoan noga i ljummet vatten. Lägg den i grytan och låt soppan koka under lock ca 15 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Röra: Hacka koriandern. Skala och finhacka vitlöken. Mixa koriander, vitlök och olja. Krydda med 2 krm salt.
  4. Servera soppan med korianderröra och bröd.