Klar kycklingsoppa med quinoa och korianderröra

Klar kycklingsoppa med quinoa och korianderröra är mättande och god. Quinoa innehåller bitterämnen som måste sköljas bort innan den kokas.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 dl quinoa
  • 150 g gröna ärter
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Röra

  • 2 krukor koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl rapsolja

Tillbehör

  • 200 g bröd

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta. Tillsätt kycklingen och låt den steka med tills den fått fin färg. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna.

  2. Spola quinoan noga i ljummet vatten. Lägg den i grytan och låt soppan koka under lock ca 15 min. Blanda i ärterna och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Röra: Hacka koriandern. Skala och finhacka vitlöken. Mixa koriander, vitlök och olja. Krydda med 2 krm salt.

  4. Servera soppan med korianderröra och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!