Klar kumminsill

Krossade kumminfrön, anis och fänkål ger smak till den traditionella kryddsillen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill - (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kummin - hel krossad i mortel
  • 1 tsk fänkål - hel krossad i mortel
  • 0,5 tsk anis - hel krossad i mortel
  • 3 lagerblad
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Spola av sillen med kallt vatten och låt rinna av. Skär sillen i ca 1 1/2 cm breda bitar.

  2. Rör ättika och socker i en bunke tills sockret smält. Häll på vattnet och tillsätt kryddorna. Skala och skiva löken tunt.

  3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll på lagen. Ställ burken i kylen i minst ett dygn.

  4. PS. Här hittar du de 10 godaste recepten på inlagd sill till påsk och får tips på hur du lägger in din egen sill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!