Krossade kumminfrön, anis och fänkål ger smak till den traditionella kryddsillen.

För 10 personer

Ingredienser

2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk hel kummin krossad i mortel
1 tsk hel fänkål krossad i mortel
0,5 tsk hel anis krossad i mortel
3 lagerblad
1 rödlök

Klar kumminsill

 

1. Spola av sillen med kallt vatten och låt rinna av. Skär sillen i ca 1 1/2 cm breda bitar.
2. Rör ättika och socker i en bunke tills sockret smält. Häll på vattnet och tillsätt kryddorna. Skala och skiva löken tunt.
3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll på lagen. Ställ burken i kylen i minst ett dygn.

 

Här hittar du de 10 godaste recepten på inlagd sill till påsk och får tips på hur du lägger in din egen sill.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Övrigt, Påsk