44444

Klar citron- och löksill görs snabbt av 5-minuters sill. Sillen blir bara godare om den får dra i kylen ca 1 dygn.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
3 salladslökar
1 citron, gärna ekologisk

10 minuter + tid att mogna i kyl

Klar citron- och löksill – gör så här:

  1. Häll av lagen men spara den. Skär sillen i sneda bitar. Ansa och finstrimla salladslöken.
  2. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Halvera och pressa ut 1 msk saft. Skär den ­andra halvan i tunna skivor. Ta bort eventuella kärnor.
  3. Blanda citronsaften med sillagen och varva sill, lag, citron­skivor och salladslök i en burk. Låt stå i kylen 1 dygn.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Påsk, Sill