Klar citron- och löksill

Klar citron- och löksill görs snabbt av 5-minuters sill. Sillen blir bara godare om den får dra i kylen ca 1 dygn.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 citron - gärna ekologisk

Gör så här

  1. Häll av lagen men spara den. Skär sillen i sneda bitar. Ansa och finstrimla salladslöken.

  2. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Halvera och pressa ut 1 msk saft. Skär den ­andra halvan i tunna skivor. Ta bort eventuella kärnor.

  3. Blanda citronsaften med sillagen och varva sill, lag, citron­skivor och salladslök i en burk. Låt stå i kylen 1 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!