Kladdkakemuffins

44444

Kladdkakemuffins - som kladdig kladdkaka i muffinsformar. Otroligt gott och enkelt recept, perfekt efterrätt med glass eller fika.

För 16 kladdmuffins

Ingredienser

Kladdmuffins

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Kladdkakemuffins – gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Smält smöret och låt svalna. Placera ut bakformar i papper på en plåt, ca 16 st för en sats kladdkakesmet.
  3. Knäck äggen och häll strösocker i en bunke. Vispa ihop – helst med elvisp – fluffigt.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  6. Pytsa ut smeten i bakformarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  8. Låt kladdmuffinsarna svalna under en handduk för att behålla en härlig kladdighet. Under tiden de svalnar blir de till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdkakemuffins.

Ps. Kladdkakemuffins går bra att frysa

Fler recept med: Bakning, Kladdkaka