Kladdkakemuffins

Recept på kladdkakemuffins - som kladdig kladdkaka i muffinsformar. Otroligt gott och enkelt recept, perfekt efterrätt med glass eller fika.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Kladdmuffins

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Vänd ner mjölblandningen i äggpöset tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet.

  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!