00000

Kladdkaksmuffins med vit choklad och cream cheese-frosting är som en festlig bakelse. Frostingen kan göras klar dagen före servering, men vänta med att spritsa på den och garnera till samma dag.

För 6 muffins:

Ingredienser

6 vita choklad-kladdkakemuffins, se grundrecept

Frosting:

75 g rumsvarmt, smör
1 dl florsocker
150 g färskost, naturell
1,5 msk vispgrädde

Garnering:

kakao
blommor, ekologiskt odlade ätbara, t ex minirosor

10 minuter

Kladdkaksmuffins med vit choklad och cream cheese-frosting – gör så här:

  1. Frosting: Rör smöret mjukt med elvisp. Sikta ner florsocker och vispa ihop. Tillsätt färskosten och vispa snabbt ihop till slät kräm. Rör i grädden.
  2. Garnera kladdkakemuffinsen med spritsad frosting, siktad kakao och blommor.

Grundrecept till kladdkaksmuffins hittar du här!

 

Fler recept med: Bakelser, Bakning, Kakor och bullar