Kladdkaksmuffins med vit choklad - grundrecept

Kladdkaksmuffins med vit choklad - grundrecept går utmärkt att frysa in.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka chokladen. Smält smöret. Ta kastrullen av plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Vispa i socker och vaniljsocker med elvisp. Låt stå ca 5 min.

  2. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i mjölet. Fyll muffinsformar, ställda i en muffinspanna, till 2/3 med kaksmeten. Grädda mitt i ugnen 12-14 min, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!