Kladdkaksmuffins med chokladfudge

Sega chokladmuffins fyllda med fudge och toppade med flingsalt.
Elisabeth Johansson
Foto: Susanna Blåvarg

Kladdkakemuffins

  • 200 g choklad - mörk, hackad
  • 225 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 dl kakao

Chokladfudge

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 100 g choklad - mörk
  • 75 g smör

Topping

  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Rör ner socker, ägg, mjöl och kakao. Låt smeten svalna.

  2. Fyll muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt med smet till lite mer än ⅔. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Chokladfudge: Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt koka upp under omrörning till en tjock, blank smet. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret.

  4. Fyll muffinsen med fudge och toppa dem med lite flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!