Kladdkaksmuffins

Sommarfavorit med choklad, bär och vispad grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl sirap - ljus
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Garnering

  • grädde - vispad
  • bär - färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

  2. Smält smör och choklad tillsammans. Blanda med olja och sirap. Rör ner i äggsmeten.

  3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd i smeten. Fördela smeten i bullformar av papper ställda på en plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt kallna på galler.

  5. Garnera muffinsarna med lättvispad grädde och färska bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!