Kladdkaksmuffins
Sommarfavorit med choklad, bär och vispad grädde.
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
- 0,5 dl rapsolja
- 1 dl sirap - ljus
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Garnering
- grädde - vispad
- bär - färska
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
-
Smält smör och choklad tillsammans. Blanda med olja och sirap. Rör ner i äggsmeten.
-
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd i smeten. Fördela smeten i bullformar av papper ställda på en plåt.
-
Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt kallna på galler.
-
Garnera muffinsarna med lättvispad grädde och färska bär.