Kladdkakekakor

Recept på kladdkakekakor, kladdkaka och småkaka i ett.
Foto: Thomas Hjerten

Ingredienser

  • 225 g choklad - mörk, 60-70 %
  • 60 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 ägg - stora
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1.  Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.

  2. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt. Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt mjölet och vispa tills allt går ihop. Ställ smeten i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  3. Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 9–12 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!