3.63.63.63.63.6

Recept på kladdkakekakor, kladdkaka och småkaka i ett.

För 10-12 kakor:

Ingredienser

225 g choklad, mörk, 60-70 %
60 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 ägg, stora
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker

15 minuter + 30 minuter i frys + 9 minuter i ugn

Kladdkakekakor – gör så här:

  1.  Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över vattenbad.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt. Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt mjölet och vispa tills allt går ihop.
    Ställ smeten i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
  3. Forma degen till 10–12 bollar med hjälp av en kakskopa, 4–5 cm i diameter, eller rulla dem för hand, lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 9–12 min. Låt kallna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar