4.14.14.14.14.1

Recept på vit kladdkaka – en kladdkaka med vit choklad som man snabbt rör ihop.

För 8 bitar:

Ingredienser

Kladdkaka vit choklad

100 g choklad, vit
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl

Garnering:

2 msk kokos, riven

Tillbehör:

björnbär, eller andra bär

Kladdkaka med vit choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.
  3. Bred ut smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över kokos. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  4. Låt kakan kallna innan den serveras med björnbär eller andra bär.

 

 

Fler recept med: Bakning, Kladdkaka