00000

Recept på äggfri kladdkaka. Här har den smaksatts med rom som kan ersättas med konjak, whisky eller pressad apelsin.

För 10 bitar:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3 msk vatten
2 msk rom, mörk

Tillbehör:

bär, t ex hallon och blåbär
grädde, lättvispad

10 minuter + 20 minuter i ugn

Kladdkaka utan ägg – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker, vaniljsocker och salt poröst. Sikta i mjöl och kakao. Blanda vatten och rom och rör ner i smeten.
  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Låt kakan kallna i formen innan den serveras.
Fler recept med: Bakning, Kladdkaka