Kladdkaka

Kladdig kladdkaka är ett klassiskt kladdkakerecept som kan smaksättas efter egna önskemål.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Garnering

  • 75 g choklad - mörk
  • florsocker

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  2.  Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kallna i formen.

  3. Hacka och smält chokladen. Bred den över kakan och låt stelna. Pudra över florsocker vid servering.

  4. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!