2.52.52.52.52.5

Kladdig kladdkaka är ett klassiskt kladdkakerecept som kan smaksättas efter egna önskemål.

För 12 bitar:

Ingredienser

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Garnering:

75 g choklad, mörk
florsocker

10 minuter + 20 minuter i ugn

Kladdig kladdkaka – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2.  Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan. Låt kallna i formen.
  3. Hacka och smält chokladen. Bred den över kakan och låt stelna. Pudra över florsocker vid servering.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Kladdkaka