3.83.83.83.83.8

Hembakad och god kladdkaka med toscatäcke som serveras med lite vispad grädde kommer göra succé hos alla som smakar den. Kakan går dessutom utmärkt att frysa.

För 30 bitar:

Ingredienser

225 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
1,5 dl kakao
2,5 tsk vaniljsocker
3 ägg, stora

Tosca:

200 g smör
2 dl strösocker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
1 krm salt
150 g sötmandel, flagad

Tillbehör:

vispad grädde

20 minuter + 35 minuter i ugn

Kladdkaka med toscatäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda samman socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smöret. Tillsätt äggen och rör smeten slät. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten jämnt i formen.
  3. Tosca: Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och salt. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda ca 1 minut under omrörning. Rör ner mandeln. Bred försiktigt smeten jämnt över chokladsmeten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara lite kladdig i mitten men torrare på sidorna. Ta ut och låt kallna i kylen.
  5. Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar