Kladdkaka med toscatäcke

Hembakad och god kladdkaka med toscatäcke som serveras med lite vispad grädde kommer göra succé hos alla som smakar den. Kakan går dessutom utmärkt att frysa.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 dl kakao
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg - stora

Tosca

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 150 g sötmandel - flagad

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull.

  2. Blanda samman socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smöret. Tillsätt äggen och rör smeten slät. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten jämnt i formen.

  3. Tosca: Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och salt. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda ca 1 minut under omrörning. Rör ner mandeln. Bred försiktigt smeten jämnt över chokladsmeten.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, kakan ska vara lite kladdig i mitten men torrare på sidorna. Ta ut och låt kallna i kylen.

  5. Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!