Kladdkaka med päron

Nigella Lawsons bästa recept på kladdkaka! Kladdkakan liknar päron Belle Hélène, men det viktigaste är att den är lätt, snabb och bekväm att göra. Alla ingredienser ska ha rumstemperatur innan du sätter igång att baka denna makalöst goda chokladkaka med päron.
Nigella Lawson
Foto: Ulrika Pousette

Kladdkaka

  • 1 burk päronhalvor - (420 g)
  • 2 dl vetemjöl - (120 g)
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på  200°.  Häll av saften från päronen  och lägg dem, med den kupade sidan upp, i en fyrkantig ugnssäker form, ca 22 cm.

  2. Häll resten av ingredienserna i en matberedare och blanda ihop till en mjuk smet.

  3. Bred ut smeten över päronen och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen ytterligare 5 min. Då är den gräddad i kanterna men krämig i mitten. Låt svalna 10 min och servera kakan medan den fortfarande är ljummen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!