Kladdkaka med mjölkchoklad

Kladdkaka med mjölkchoklad, kanel och hasselnötter Kladdkaka med mjölkchoklad är godast kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller vaniljglass. Spana också vin vår mest älskade kladdkaka.
Lisa Lemke

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 200 g mjölkchoklad - grovhackad
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 kanelstänger - krossade
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg

Topping

  • 0,5 dl grädde
  • 100 g mjölkchoklad - grovhackad
  • 200 g nötter - rostade

Gör så här

  1. Krossa hela kanelstänger i en mortel eller med hjälp av en kryddkvarn. Kaffekvarnar finns att få tag i för en billig penning och fungerar utmärkt till att mala kryddor i.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.

  3. Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten, grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20–25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.

  4. Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!