Kladdkaka med lakrits

Kladdig kladdkaka med lakrits. Anpassa mängden lakritskola i kladdkakan efter hur mycket du gillar lakrits, tycker du att det är gott kan du ta sex kolor, är du fullkomligt galen i lakrits kan du ta tolv stycken.

Grädda kladdkakan lite längre om du vill äta den samma dag, annars kommer den att vara väldigt kladdig.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Kladdkaka med lakrits

  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
  3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten.
  4. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa.
  5. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
  7. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten.

Tips: Spana in vår mest populära kladdkaka.

Recept från