Kladdkaka med körsbär

Chokladtårta med körsbär i kladdig kladdkaksstil. Körsbär och choklad i en god kombination i denna kärsbärschokladtårta. Suppersmarrig!

1. Sätt ugnen på 200°. Smält choklad och smör tillsammans i vattenbad på spisen eller i mikron.
2. Vispa ihop ägg och socker. Blanda ner choklad- och smörblandningen i äggsmeten. Sikta i de torra ingredienserna. Vänd i körsbären och häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan kallna.
4. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädde och sirap. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Rör i smöret. Låt glasyren svalna och bred sedan ut den över tårtan. Pudra ev tårtan med kakao och garnera med körsbär. Servera med glass eller vispad grädde.

Recept från