Kladdkaka med fudge

Recept på kladdig kladdkaka. Nygräddad är den lite kladdig i mitten, avsvalnad blir den i stället aningen seg, som chokladfudge.
Allt om Mat

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm i diameter. Smörj kanten.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Blanda ner övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Toppa eventuellt med hasselnötter.

  4. Grädda ca 30 minuter på nedersta falsen. Bjud eventuellt vispad grädde till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!