Kladdig kladdkaka med citrus. Recept på en jättegod och snabb kladdkaka.

För 10 bitar

Ingredienser

Kladdkaka

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 apelsin finrivet skal av
250 g kesella lätt
1 msk citruslikör, t ex triple sec
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Garnering

50 g kumquats
50 g physalis
1 msk florsocker

Tillbehör

vispad mellangrädde

Recept: Kladdkaka med citrus

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra och bröa en bakform, ca 24 cm diameter, med löstagbar kant.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda äggvispet med rivet apelsinskal, kesella och eventuellt Triple Sec.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  5. Sikta ner mjölblandningen i ägg/kesellablandningen och rör om väl.
  6. Häll smeten i bakformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt kallna.
  7.  Garnera med physalis och skivade kumquats. Sikta florsocker över. Servera med en klick vispad mellangrädde (1 msk/port.)