4.64.64.64.64.6

Kladdkaka med After Eight-mousse och björnbär är gott och festligt. Fryst kladdkaka är bra att ta till när man har tidsbrist. Tillsammans med mintchokladmousse blir den snabbt en riktig lyxdessert.

För 4 personer:

Ingredienser

0,25 kladdkaka, färdig (à 400 g)
6 plattor After Eight
0,5 dl vispgrädde, + 1 dl
225 g björnbär, färska eller frysta, tinade
1 msk sirap, vit

10 minuter + tid i kyl

Kladdkaka med After Eight-mousse – gör så här:

  1. Smält After Eight-plattorna i ½ dl grädde försiktigt i en skål i mikron. Vispa slätt och ställ i kylen för att kallna, ca 30 min.
  2. Häll 1 dl grädde i chokladblandningen och vispa fluffigt med elvisp.
  3. Skär ut åtta små bitar av kladdkakan. Varva mousse och kaka i fyra portionsglas. Blanda björnbären med sirapen och fördela dem på desserten.