44444

Kladdkaka i långpanna är smidigt om man ska baka till många.

För 30 bitar:

Ingredienser

200 g smör
200 g choklad, mörk
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl mjölk
1 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Chokladglasyr:

100 g smör
200 g choklad, ljus eller mörk
2 dl florsocker

Garnering:

kakao, eller florsocker

20 minuter + 20 minuter i ugn

Kladdkaka i långpanna – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.
  2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.
  3. Vispa ägg och socker 2-3 min. Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Täck en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.
  7. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad. Rör ner florsockret.
  8. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao eller florsocker. Skär i rutor.

Recept: Hembakat