Kladdkaka i långpanna

Kladdkaka i långpanna är smidigt om man ska baka till många.
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g choklad - mörk
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Chokladglasyr

  • 100 g smör
  • 200 g choklad - ljus eller mörk
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • kakao - eller florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från plattan.

  2. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i det varma smöret.

  3. Vispa ägg och socker 2-3 min. Tillsätt smörblandningen tillsammans med mjölken och rör till en slät smet.

  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

  5. Täck en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna.

  7. Glasyr: Smält smör och choklad över vattenbad. Rör ner florsockret.

  8. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Låt glasyren stelna. Pudra över lite kakao eller florsocker. Skär i rutor.

Recept: Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!