Recept på glutenfri kladdkaka. Vill du baka glutenfri kladdkaka utan att behöva köpa specialmjöl? Här är ett recept som bakas med ingredienser som finns i de flesta skafferier. Smaksätt kladdkakan med t.ex. rivet apelsinskal eller mint, eller byt ut mjölken mot starkt kaffe.

För 1 kaka

Ingredienser

Glutenfri kladdkaka

75 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
kakao 3/4 dl
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Till formen:

smör
kokosflingor

Glutenfri kladdkaka – gör så här:

  1. Smörj en rund form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter, och strö den med kokosflingor.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker.
  3. Mät upp och blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken och rör ihop till en ganska lös smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i knappt 25 minuter.
  6. Låt svalna och lossa kakan ur formen. Dekorera eventuellt kakan med ätliga blommor, t.ex syrener, tusenskönor.