3.63.63.63.63.6

Enkel kladdkaka som är snabb att baka. Alla ingredienser rörs ihop direkt i kastrullen, enklare kan det knappast bli. Recept på kladdkaka med choklad, men det går att variera smaksättning.

För 10 person(er)

Ingredienser

Kladdkaka

100 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg

Smaksättning:

1 apelsin, rivet skal
0,5 dl russin
1 dl Nonstop
2 msk konjak, rom eller punsch

Garnering:

1 msk florsocker

Tillbehör:

vispgrädde
vaniljglass

10 minuter + 12 minuter i ugn + 2 timmar i kyl

Enkel kladdkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och eventuellt en smaksättning.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen ca 2 timmar eller gärna över natten.
  4. Servera kladdkakan överpudrad med florsocker och med lättvispad grädde eller vaniljglass.

 

Tips! Här under hittar du ytterligare ett gott recept på kladdkaka – med mörk choklad.