00000

En klart asiatiskt inspirerad lättlagad rätt. Kalkonfilén bör ligga i marinaden minst 2 timmar, så börja med den och gör sedan i
ordning resten.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kalkonfilé
4 stora schalottenlökar

Marinad

2 kiwi
1 citrongräs, finstrimlat
1 röd färsk spansk peppar, hackad
1 vitlöksklyfta
0,5 färsk koriander i kruka
1 lime, rivet skal
2 lime, saft av
1 msk fish sauce

Dressing

2 msk fish sauce
2 msk råsocker
1 lime, rivet skal
2 lime, saft av
1 klyfta vitlök, finhackad
1 röd spansk peppar, finhackad
0,5 thaibasilika i kruka, finhackad

Sallad

1 blandad sallad
0,5 gurka, fint skuren
2 kiwi, skalade och skurna i tunna bitar
0,5 l melon, i bitar
6 färska myntablad
6 färska basilikablad

Tillbehör

, rapsolja till stekning, kokt ris

1. Skär kalkonfilén i bitar och lägg dem i en skål. Skala och klyfta lökarna och lägg dem åt sidan.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Kör dem i en mixer eller med en stavmixer lite grann till en grynig massa. Blanda marinaden med kalkonbitarna och låt stå kallt att marinera minst 2 timmar.
3. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt den stå.
Rör om lite då och då så att sockret löser sig.
4. Blanda ihop salladen. Koka riset.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Tag upp kalkonbitarna ur marinaden och stek dem runtom ca 5 min, så att de får fin färg.
Lägg i de klyftade schalottenlökarna och stek ytterligare ca 2 min. Servera direkt med melon- och kiwisallad, ris och dressing.