Kiwi- och kvittenmarmelad

Recept på kiwi- och kvittenmarmelad. Marmeladen blir fin med kvitten, som är en pektinrik frukt. Kan också göras med vanliga äpplen, men då behövs syltsocker eftersom de innehåller mindre pektin.

För 1 sats:

Ingredienser

300 g kvitten eller fast syrligt äpple
2 kiwi
2 msk vatten
2,5 dl strösocker eller syltsocker
0,5 dl citron pressad

15 minuter

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur kvitten eller äpplen och skär i små tärningar. Skala och fintärna kiwin. Lägg frukten i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp och sjud utan lock ca 5 min.
  2. Tillsätt socker och citronsaft och koka marmeladen ytterligare ca 5 min. Rör då och då. Häll upp i burk och sätt på lock. Låt kallna.
    Det blir ca 500 g marmelad av 1 sats.

 

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt