King crab carbonara

Här är en twist på en klassisk carbonara med kungskrabba och vitt vin. klart på 20 minuter - snabblyx när det är som bäst!
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g kungskrabbsben
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g parmesan
  • 20 g pancetta - eller bacon
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 ägg - + 1 äggula
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g pasta - färsk t ex tonnarelli
  • 0,5 kruka bladpersilja

Gör så här

  1. Klipp upp skalet och plocka ut köttet från krabban. Hacka i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finriv osten.

  2. Finstrimla pancettan och fräs i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt smör, lök och vitlök och stek vidare ca 2 min. Tillsätt vinet och koka in ca 1 minut. Rör ner krabbköttet och stek ca 30 sekunder. Ta pannan från värmen.

  3. Rör ihop ägg, äggula, hälften av osten, salt och peppar i en skål.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1/2 dl av kokvattnet. Vänd ihop pastan med krabbfräs och äggvisp. Reglera krämigheten genom att hälla på lite av det varma kokvattnet.

  5. Repa och finhacka persiljan. Strö resterande parmesan och persilja över pastan och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!