20 minuter
King crab carbonara – gör så här:
- Klipp upp skalet och plocka ut köttet från krabban. Hacka i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finriv osten.
- Finstrimla pancettan och fräs i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt smör, lök och vitlök och stek vidare ca 2 min. Tillsätt vinet och koka in ca 1 minut. Rör ner krabbköttet och stek ca 30 sekunder. Ta pannan från värmen.
- Rör ihop ägg, äggula, hälften av osten, salt och peppar i en skål.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1/2 dl av kokvattnet. Vänd ihop pastan med krabbfräs och äggvisp. Reglera krämigheten genom att hälla på lite av det varma kokvattnet.
- Repa och finhacka persiljan. Strö resterande parmesan och persilja över pastan och servera direkt.