Kinesiska potstickers

Potstickers är dumplings som är både stekta och ångade. Ena sidan får en krispig frasig yta och den andra blir mjuk och ångad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt dumplingplattor - frysta (250 g)
  • 150 g vitkål
  • 1 liten vitlöksklyfta - skalad
  • 1 msk rapsolja - + 2 msk
  • 0,5 kruka gräslök
  • 150 g fläskfärs
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • koreansk kålsallad - se recept
  • edamamebönor
  • kinesisk soja
  • srirachasås - eller annan stark chilisås

Gör så här

  1. Låt dumplingplattorna tina i kylen ca 10 timmar.

  2. Finhacka vitkålen. Riv vitlöken. Fräs kålen i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Låt svalna. Strimla gräslöken. Blanda färs, kål och gräslök.  Smaksätt färsen med vitlök, soja och salt.

  3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta.  Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.

  4. Värm 2 msk olja i en stekpanna, gärna en traktörpanna med lock. Stek ena sidan av dumplingsen i stekpannan 1–2 min så att de får fin färg och frasig yta.

  5. Vänd snabbt på dumplingsen och häll över vattnet. Sätt på locket och låt ånga ca 1 minut. Lyft av locket och låt vattnet ånga bort helt.

  6. Servera genast med edamame­bönor, soja och srirachasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!