00000

En mästarbuljong från Kina. Den är grunden till alla de goda rätterna.
Buljongen kan sparas och blir bara godare ju mer man använder den.
Det kinesiska matlagningsvinet shaosing kan ersättas med torr sherry.

För 1 sats(er)

Ingredienser

1,5 l vatten
2,5 dl kinesisk soja, light
2,5 dl shaosing matlagningsvin eller torr sherry
150 g yellow rock sugar
4 stjärnanis
2 hela kanelbitar
50 g färsk ingefära, oskalad
3 vitlöksklyftor
3 bitar torkat skal av tangerin

1. Blanda vatten, soja, matvin, rocksocker, stjärnanis och kanel i en rymlig kastrull.
2. Skala och skiva ingefära och vitlök. Lägg ingefära, vitlök och tangerinskal i kastrullen.
3. Ge buljongen ett uppkok. Sänk värmen och låt den sjuda 30 minuter. Sila, och buljongen är klar att använda.

Fler recept med: Övrigt, Soppa, Vegetariskt