22222

Recept på kinesisk lövbiff med äggnudlar. Sojan ger sälta och färg till rätten. Tillsammans med fisksåsen och ingefäran ger du smaklökarna en glad överraskning.

För 2 personer:

Ingredienser

200 g lövbiff
120 g äggnudlar
0,5 dl vatten, kokande
2 msk fisksås, asiatisk
1 msk soja, kinesisk
0,25 hönsbuljongtärning
1 tsk strösocker
1 bit ingefära, (4 cm)
200 g broccoli
1 + 1 tsk rapsolja

Kinesisk lövbiff med äggnudlar – gör så här:

  1. Strimla köttet. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda vatten, fisksås, soja, buljongtärning och socker till en sås. Skala och strimla ingefäran. Bryt broccolin i bitar och skär den i skivor.
  3. Stek köttet i 1 tsk olja ca 2 min under omrörning. Ta upp köttet och håll det varmt.
  4. Stek ingefära och broccoli i 1 tsk olja ca 2 min. Tillsätt kött, nudlar och sås. Koka samman ca 1 minut. Servera genast.