33333

Snabblagad kycklingrätt där kycklingen marineras en kort stund i ingefära och soja.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
0,5 msk ingefära, torkad
1 purjolök
2 paprikor, röda
0,5 msk smör
2,5 dl hönsbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk Maizena majsstärkelse
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Servering:

, jasminris, sallad

Kinesisk kyckling – gör så här:

  1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda soja och ingefära och lägg ner kycklingen i marinaden.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs kycklingen med marinaden i smör i stekpannan ca 5 min. Ta upp kycklingen och lägg över i en kastrull. Fräs sedan grönsakerna 2-3 min i stekpannan. Lägg över i kastrullen.
  4. Blanda buljong, tomatpuré och majsstärkelse. Häll det över kyckling- och grönsaksblandningen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och sallad.