Kinesisk ”Egg drop soup”

Kinesisk ”Egg drop soup” är en enkel och god soppa som blir ännu godare om man använder hemgjord hönsbuljong – även om vi här i receptet gör det lite enklare och använder buljongtärningar. Soppan kan antingen serveras som den är eller smaksättas efter behag.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 salladslökar
  • 2 ägg
  • 2 - 3 msk soja - japansk

Smaksättningar

  • 15 g ingefära - färsk, i skivor
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk misopasta
  • 1 citrongräs - krossat
  • 2 - 3 limeblad
  • 0,5 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt eventuell smaksättning och låt sjuda i ca 5 min. Plocka bort smaksättningen.

  2. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda ca 2 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen i en skål. Häll sakta äggen i en tunn stråle ner i soppan under omrörning så att äggen stelnar till tunna strimlor i soppan. Smaka av med soja. Garnera med salladslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!