00000

Sojan ger sälta och färg till rätten. Tillsammans med fisksåsen och ingefäran ger du smaklökarna en glad överraskning.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 msk fisksås
1 msk mörk soja
0,5 dl hönsbuljong
1 tsk strösocker
färsk ingefära 4 cm
200 g färsk broccoli
2 tsk rapsolja (1+1 tsk)
200 g lövbiff
120 g äggnudlar

1. Blanda fisksås, soja, buljong och socker till en sås. Skala och strimla ingefäran och bryt broccolin i bitar och skär i skivor.
2. Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning, med hälften av oljan. Stek lövbiffen ca 1 minut på varje sida. Stek köttet i omgångar, lägg upp köttet och håll det varmt.
3. Stek ingefära och broccoli i resten av oljan ca 2 min. Tillsätt köttet och såsen. Koka samman ca 1 minut. Servera med äggnudlar.