00000

En nyskapande rätt där jästa torkade sojabönor inlagda i ingefära tillsammans med kinesisk curry kryddar morötter och rödlök. Sojabönorna och currypulvret säljs i asiatiska butiker. Har du svårt att hitta bönorna kan du ta smaka av gräddblandningen med Mrs Cheng's Black Bean Sauce som finns i vanliga butiker. Den har som bas jästa svarta sojabönor.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 morötter, (300 g)
2 rödlökar
5 msk sojabönor, torkade, jästa svarta(Yang Jiang Preserved Beans)
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk Maizena majsstärkelse
1 tsk currypulver, kinesiskt
0,5 tsk salt

Kinalökslåda

1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötter och rödlök. Skär morötterna i tunna stavar och strimla rödlöken. Varva morötter och rödlök i en ugnssäker form. Strö över bönor.
2. Blanda grädde, vatten, majsstärkelse, curry och salt.
Häll det över grönsakerna.
3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.