00000

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen.

För 4 personer

Ingredienser

1 sats ramenbuljong se recept
1 sats äggnudlar se recept
400 g fläskfärs
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
4 ägg
1 msk ingefära finriven
16-20 pimientos de padrones
1 msk rapsolja
4 msk koreansk chilipasta
2 dl kimchi
4 salladslökar
1 kruka koriander
4 msk jordnötter finhackade

30 min + 3 timmar koktid

Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs

  1.  Koka buljongen enligt grundreceptet. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.
  2. Marinera färsen i soja, ingefära, och sesamolja. Låt stå ca 10 min.
  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Halvera äggen.
  4. Stek pimientos i rapsolja i en het stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg.
  5. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka ca 3 min. Sila över buljongen i skålar. Vispa i chilipastan.
  6. Sila nudlarna och lägg dem i buljongen. Toppa med färs, kimchi, pimientos, strimlad salladslök, ägg och koriander. Strö över jordnötterna.

Recept: Tove Nilsson

 

Recept på äggnudlar

Recept på ramenbuljong

 
 

Ramen – fler recept

1. Tantanmen chashu pork ramen

Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen. HÄR ÄR RECEPTET.

2. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

3. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.

Fler recept med: Asiatiskt, Japanskt/koreanskt, Övrigt