Kikärtssoppa med sockerärter och tomatbruschetta

Recept på Kikärtssoppa med sockerärter och tomatbruschetta. Soppan får fin krispighet av de skurna ärterna. Kapris ger god sälta till bruschettan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter - (à 400 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja - 1 msk olivolja
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g sockerärter

Bruschetta

  • 2 tomater - stora
  • 2 msk kapris
  • 1 dl ost - riven stark
  • 4 bondbröd - skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj kikärterna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs den i 1 msk olja. Tillsätt kikärter, buljong och grädde. Låt sjuda ca 5 min.

  2. Mixa soppan slät i omgångar i matberedare eller med mixerstav.

  3. Klyfta, kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Blanda tomat, kapris, 1 msk olja och riven ost. Fördela röran på brödskivorna. Gratinera dem ca 8 min mitt i ugnen.

  4. Strimla sockerärterna och lägg dem i soppan vid servering. Ringla ev över lite olivolja. Servera med bruschettan. Ca 530 kcal per portion 25 g fett 22 g protein 51 g kolhydrater

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!