Kikärtssallad

Tänk på att torkade kikärter måste blötläggas 12 timmar innan de kokas.

Kikärtssallad

1. Lägg de torkade kikärterna i blöt i rikligt med kallt vatten och låt dem ligga 12 timmar.
2. Häll av blötläggningsvattnet och koka upp ärterna i nytt vatten. Lägg i en delad vitlöksklyfta och en delad lökhalva i koket.
Pressa citronhalvan, spara citronsaften till dressingen, och lägg i hela skalet i koket. Koka kikärterna under lock tills de känns mjuka ca 40-60 min.
3. Blanda olivolja, pressad citron, salt och peppar i en stor skål där hela salladen kan rymmas. När kikärterna kokat färdigt, häll av vattnet och plocka bort citronskal, lök och vitlök. Blanda ner kikärterna i dressingen medan de fortfarande är varma.
4. Finstrimla salladslöken, Blanda ner den, hackad persilja, rucola samt finhackad mynta strax före serveringen.
5. Servera gärna salladen medan den fortfarande är lite ljummen.
Men den är god kall också.

Recept från