Kikärtssallad

Till salladen kan användas bulgur eller couscous. Koka enligt förpackningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk kikärter - (410 g)
  • 0,75 dl bulgur
  • 1 tomat
  • 100 g gurka
  • 75 g fetaost - (10 %)
  • 2 salladslökar
  • 1 mynta - kruka

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limesaft - pressad
  • 1 tsk ingefära - riven, färsk
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 krm spiskummin - mald
  • 2 krm råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda först samman samtliga ingredienser till dressingen och låt den stå.

  2. Häll upp kikärterna i ett durkslag och låt dem rinna av. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna.

  3. Skär tomater, gurka och fetaost i tärningar och lägg i en skål. Strimla salladslök och mynta. Blanda ner det samt kikärter och bulgur. Blanda ner dressingen. Ca 450 kcal, varav ca 17 g fett, 55 g kolhydrater, 21 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!