Kikärtsröra (Hummus)

God som dip till bröd och grönsaker. Håller sig i kyl under plastfolie 4-5 dagar. Då ärterna suger åt sig vätska kan den behöva röras ut med lite vatten vid servering.

Kikärtsröra (Hummus)

1. Blötlägg kikärtor 12-24 timmar i kallt vatten. Häll av vattnet.
Skölj noga och sjud ärterna i riklig mängd vatten tills de är helt mjuka, ca 1 1/2-2 timmar. Sila av vattnet. Spara några ärter till garnering.
2. Kör ärter i mixer eller matberedare när de är varma.
3. Blanda i citronsaft, sesampasta, vitlök och salt och kör i mixer, tillsätt vatten till en krämig konsistens.
– Hit kan förberedas –
4. Servering: Rör eventuellt ut med någon msk vatten. Lägg röran i en grund skål, tryck en sked mot kanten och vrid skålen så att en fördjupning bildas i mitten, lägg på några kokta kikärter. Häll lite olivolja i mitten. Doppa baksidan av en gaffel i paprikapulver och garnera längs kanten.

Recept från