55555

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish är en god vegorätt där pumpakärnorna bidrar med gott crunch.

För 4 personer:

Ingredienser

6 potatisar, stora  (600 g)
1 gul lök
1 påse kikärter, frysta, gröna (350 g)
1 dl pumpakärnor
150 g fetaost
150 g spenat, färsk
4 ägg
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl ajvar relish, mild eller stark

30 minuter

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken.
  2. Stek potatisen i 1 msk smör ca 10 min tills den börjar mjukna. Blanda i löken och låt den steka med ca 5 min. Tillsätt kikärterna och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. Tärna fetaosten. Blanda ner pumpakärnor, fetaost och spenat i pytten.
  4.  Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.
  5. Servera pytten med ägg och ajvar relish.