Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish

Kikärtspytt med stekt ägg och ajvar relish är en god vegorätt där pumpakärnorna bidrar med gott crunch.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6 potatisar - stora  (600 g)
  • 1 gul lök
  • 1 påse kikärter - frysta, gröna (350 g)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 150 g fetaost
  • 150 g spenat - färsk
  • 4 ägg
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl ajvar relish - mild eller stark

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka löken.

  2. Stek potatisen i 1 msk smör ca 10 min tills den börjar mjukna. Blanda i löken och låt den steka med ca 5 min. Tillsätt kikärterna och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Rosta pumpafrön i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. Tärna fetaosten. Blanda ner pumpakärnor, fetaost och spenat i pytten.

  4.  Stek äggen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt.

  5. Servera pytten med ägg och ajvar relish.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!