Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Kikärtsgryta med pumpa
Ingredienser
- 700 g butternutpumpa
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 msk currypasta - röd
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 1 förp kikärter - (380 g)
- 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
- rapsolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 3 dl ris
- 2 dl mezeyoghurt
- 1 dl pumpakärnor - rostade
Gör så här
-
Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i ca 1 cm stora tärningar.Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
-
Fräs pumpa, lök och vitlök i 2 msk olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt currypasta, buljongtärning och 3 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min.
-
Häll av spadet från kikärterna och blanda ner dem i grytan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner det. Låt grytan sjuda utan lock ca 5 min.
-
Servera grytan med kokt ris, mezeyoghurt och pumpakärnor.