Kikärtsgryta med pumpa

55555

Recept på kikärtsgryta med pumpa. Önskas mer hetta är det bara att tillsätta chili eller servera starka såser till.

För 4 personer:

Ingredienser

700 g butternutpumpa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk currypasta röd
1 grönsaksbuljongtärning
1 förpackning kikärter (380 g)
2 tsk majsstärkelse Maizena
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl ris
2 dl mezeyoghurt
1 dl pumpakärnor rostade

30 minuter

 Kikärtsgryta med pumpa — gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i ca 1 cm stora tärningar.Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i 2 msk olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt currypasta, buljongtärning och 3 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min.
  3. Häll av spadet från kikärterna och blanda ner dem i grytan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner det. Låt grytan sjuda utan lock ca 5 min.
  4. Servera grytan med kokt ris, mezeyoghurt och pumpakärnor.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego