Kikärtsgryta med pumpa

Recept på kikärtsgryta med pumpa. Önskas mer hetta är det bara att tillsätta chili eller servera starka såser till.
Charlotte Jenkinson

Ingredienser

  • 700 g butternutpumpa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 msk currypasta - röd
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1 förp kikärter - (380 g)
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 2 dl mezeyoghurt
  • 1 dl pumpakärnor - rostade

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpaköttet i ca 1 cm stora tärningar.Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs pumpa, lök och vitlök i 2 msk olja under omrörning ca 3 min. Tillsätt currypasta, buljongtärning och 3 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 5 min.

  3. Häll av spadet från kikärterna och blanda ner dem i grytan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner det. Låt grytan sjuda utan lock ca 5 min.

  4. Servera grytan med kokt ris, mezeyoghurt och pumpakärnor.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!