Kikärtsgryta är en god vegogryta. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.
För 4 personer:
Ingredienser
1 bit
kålrot, (ca 300 g)
2
morötter
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
1 tsk
koriander, mald
1 tsk
spiskummin, mald
1 tsk
ingefära, mald
1 tsk
gurkmeja, mald
1 tsk
salt
0,5 tsk
cayennepeppar
2 dl
vatten
2 burkar
kikärter, (à 400 g)
1 dl
matyoghurt
100 g
bladspenat
1 dl
cashewnötter, rostade
Tillbehör:
chilipapadam, se recept
mango chutney
30 minuter
Kikärtsgryta – gör så här:
Skala och skär kålrot och morötter i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 min. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 min.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.
Servera grytan genast med papadam och mango chutney.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.