4.44.44.44.44.4

Kikärtsgryta är en god vegogryta. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor som ger mustig och god smak till grytan.

För 4 personer:

Ingredienser

1 bit kålrot, (ca 300 g)
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 tsk koriander, mald
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk gurkmeja, mald
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
2 dl vatten
2 burkar kikärter, (à 400 g)
1 dl matyoghurt
100 g bladspenat
1 dl cashewnötter, rostade

Tillbehör:

chilipapadam, se recept
mango chutney

30 minuter

Kikärtsgryta – gör så här:

  1. Skala och skär kålrot och morötter i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt kålrot och morot och låt fräsa med ca 2 min. Tillsätt alla kryddor och rör om. Häll över vattnet och låt sjuda under lock ca 10 min.
  3. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner kikärterna i grytan och rör i yoghurten. Blanda ner spenaten och strö över nötterna.
  4. Servera grytan genast med papadam och mango chutney.